Vässa din LinkedIn profil med dessa tips

linkedin_blogg

 

LinkedIn är en mycket viktig kanal i sociala medier för att bygga och vårda ditt affärsnätverk samt upptäcka nya jobbmöjligheter. Det blir också allt vanligare att potentiella arbetsgivare spanar in din profil, och många rekryterare använder verktyget för att hitta rätt kandidater. LinkedIn profilen hamnar oftast högt i sökresultaten vid en namnsökning.

En representativ LinkedIn profil är en långsiktig investering. Därför är det viktigt att hålla profilen uppdaterad och tilltalande. En optimerad profil gör det lättare för användare att hitta just dig.

 

Här är några smarta tips som vässar din LinkedIn profil ytterligare:

  • Använd en professionell och representativ profilbild. Bilden gör ett viktigt första intryck.
  • Sälj dig själv med en tilltalande arbetstitel.
  • Dela relevant innehåll, ofta. Relevanta nyheter eller blogginlägg som kan vara av intresse för ditt nätverk. Det ger dig synlighet i ditt nätverk och kan leda till fler profilbesök.
  • Tänk efter vilka sökbegrepp du vill synas på och använd dessa strategiskt i din profil. Försök tänk hur en användare skulle använda sökfunktionen och anpassa ditt innehåll på profilen efter det. Här är profilens summering extra viktig.
  • Få skriftliga rekommendationer av före detta kollegor eller affärspartners.
  • Var detaljerad i beskrivningen av dina erfarenheter. Fokusera på värdet du har tillfört.
  • Gå med i relevanta grupper för ditt yrkesområde och var aktiv i dessa. Grupper du är med i syns på din profil.
  • Glöm inte att lägga till särskilda erfarenheter som volontärarbete eller andra projekt.

Här är en bra infografik från LinkHumans som ger fler tips för en bättre LinkedIn profil.

linkedin profil

About Adam Engström

Hej! Jag heter Adam Engström och jobbar som digital manager på Amplify Digital och bor i Stockholm. Tidigare har jag arbetat på Tradedoubler och Netbooster. Här skriver jag om nyheter, tips och annat som berör onlinemarknadsföring och annat på internet som intresserar mig.

Speak Your Mind

*