Skriv blogginlägg som dina läsare vill dela

skriv blogginlägg som läsare vill dela

Det är svårt att skriva blogginlägg som engagerar målgruppen och även deals vidare i sociala medier. Men konsten har samtidigt förfinats och det går att hitta många tips på ingredienser i ett lyckat blogginlägg som får spridning. Här är ett par tips som jag själv försöker lära mig av och ta till i mitt skrivande:

[Read more…]

Lär dig nyckeltalen i onlinemarknadsföring

lär dig nyckeltaken i onlinemarknadsföring

Förståelse för nyckeltal och deras betydelse är en viktig del i att arbeta med marknadsföring på internet. I onlinemarknadsföring är nyckeltalens funktion att ge inblick i hur en digitala satsningen presterar, och hjälper oss att ta bättre beslut som kan påverka utfallet.

Här är några av grundläggande nyckeltal jag ofta kommer i kontakt med, och som jag tycker är värda att känna till:

[Read more…]

Digitala kampanjer – steg för steg

digitala kampanjer bloggbild

För att lyckas med en digital kampanj så underlättar det ifall insatsen är väl genomtänkt från början, annars riskerar hela aktiviteten misslyckas. Här är några tips jag brukar använda inför kampanjer:

[Read more…]

6 tips som skapar engagemang i Facebooks nyhetsflöde

skapa engagemang i facebook

I Facebook är nyhetsflödet platsen där vi spenderar mest tid i nätverket, och hur företag väljer att kommunicera med deras målgrupp via det är viktigt. Vare sig om det handlar om att publicera en vanlig uppdatering eller om uppdateringen används som annonsering är det viktigt att innehållet sticker ut, intresserar och engagerar. Facebook har en algoritm som dikterar hur mycket synlighet en uppdatering får – EdgeRank (Min vän Jenny hittade dessutom en bra och rolig infografik som förklarar EdgeRank för den som vill veta mer!) Kortfattat så bedöms uppdateringens synlighet utifrån hur mycket engagemang den genererar hos läsaren Följande tips kan hjälpa att skapa engagemang:

[Read more…]